Premium

Crowdfundactie voor aan longkanker lijdende Hans Verbruggen moet aanbouw opleveren: ’Dit huis zit vol met herinneringen aan mijn overleden dochter’

Hans Verbruggen met aan zijn zijde zoon Dennis en dochter Sharona. Op de achtergrond (naast Dennis) zien we een foto van de bijna twaalf jaar geleden verongelukte Cheryl Verbruggen.
© Foto Marc Moussault
Sint Maarten

Zelfs als hij met één been in zijn kist staat, lacht Hans Verbruggen uit Sint Maarten nog steeds. Zegt de 57-jarige zelf. En die positieve houding werkt aanstekelijk. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Omdat de uitgezaaide longkanker die in hem zit een tol begint te eisen. Reden genoeg voor kinderen Dennis (30) en Sharona (28) Verbruggen om hun vader extra bij te staan. In de vorm van een crowdfundactie. Die hopelijk genoeg oplevert om een aanbouw te realiseren bij zijn huis in Sint Maarten.

Een jaar terug kreeg senior het slechte nieuws te horen. „Nooit gerookt en toch zit het in mijn longen.” Maar er bleek een andere oorzaak aan te hangen. „Een HER2-mutatie. Een aangeboren eiwitafwijking. Bijzonder geval, gelukkig is het niet erfelijk.” Een maand geleden volgde opnieuw een klap: de kanker was verder uitgezaaid. In het Erasmus ziekenhuis wordt gekeken of hij in aanmerking komt voor weer een nieuwe behandeling. „Vorig jaar hadden ze nog niks voor mij kunnen doen. Nu is de medische wereld net op tijd klaar voor mij, zeg maar. We blijven positief.”

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen