Dim de Groot (20) uit Hem door in The Voice

Dim de Groot tijdens zijn televisie-optreden in The Voice.
© Foto Mediahuis
Hem

Dim de Groot (20) uit Hem heeft vrijdagavond de juryleden Jan Smit en Ali B dermate geïmponeerd in het televisieprogramma The Voice, dat hij door is naar de volgende ronde. Dim de Groot zong met verve het nummer ‘You are the reason’ in the blind auditions.

Smit en Ali B draaiden al snel hun stoelen om voor de Hemmer. Wel vond Smit dat De Groot nog wat onzeker overkwam. ,,Met meer zelfvertrouwen kun jij het ver schoppen’’, gaf de Volendammer De Groot te verstaan. Waylon draaide niet, omdat hij vond dat De Groot met te veel vibrato zijn zingende zinnen afsloot.

Anouk was verbaasd toen ze zag voor wie ze niet gedraaid had. ,,Ik dacht toen ik je hoorde dat je veel ouder was’’, zei ze. Net als Waylon en Ali B zou ze sommige maniertjes van De Groot willen afleren. Hij stopte namelijk telkens zijn hand in zijn broekzak tijdens het gesprek direct na het optreden. Maar van zijn zangstem was ook Anouk duidelijk gecharmeerd.

Coach Jan Smit

Smit vond de kritiek over maniertjes van de West-Fries onterecht. ,,In mijn team mag je zijn wie je bent’’, zei hij voordat De Groot een keuze moest maken welke coach hem verder in de zangwedstrijd gaat begeleiden. Ali B reageerde ad rem op de belofte van Smit: ,,In team Ali kun je worden wat je wilt.’’ De Groot koos echter toch voor Smit.

Het optreden is terug te zien via: https://youtu.be/PhwwFdZaxo0

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen