Premium

Hoornse ondernemers beklagen zich over oplevering Kerkplein: ’Auto’s rijden te hard, parkeren bijna tegen de gevel en we hebben al vijf maanden geen vaste telefoonlijn’

Maurice van Boven en Marieke de Jong beklagen zich over de oplevering van het Kerkplein in Hoorn.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

Het vernieuwde Kerkplein in Hoorn is nagenoeg klaar, maar niet iedereen is even enthousiast met het resultaat, om nog maar niet te spreken over het proces. ,,Parkeerplekken zijn niet afgebakend waardoor auto’s ‘tegen’ de gevels parkeren, er wordt te hard en tegen het verkeer in gereden en we zijn telefonisch onbereikbaar doordat een telefoniekabel tijdens bouwwerkzaamheden kapot is gegaan”, vertellen ondernemers Marieke de Jong en Maurice van Boven.

De Jong is net begonnen met een praktijk voor hand- en polsklachten en Van Boven bestiert al 13 jaar een kapsalon aan het Kerkplein. Samen blikken ze terug op het bouwtraject. Het heeft hun zaken, in combinatie met de coronamaatregelen, geen goeds gedaan. Volgens Van Boven zijn de plannen anders gepresenteerd dan ze zijn uitgevoerd. ,,Er zou veel meer ruimte tussen de winkels en parkeerplaatsen komen zodat klanten en minder validen van een stoep gebruik konden maken. ,,Een keer stond een auto zo dicht tegen mijn gevel geparkeerd, dat ik een klant in een rolstoel niet kon ontvangen. Bovendien is niet te zien waar mensen moeten parkeren en is de in het verleden aanwezige stoeprand verdwenen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen