Wethouder Thijs Kroese van gemeente Purmerend genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder van 2020

Wethouder Thijs Kroese.
© Foto Ella Tilgenkamp
Purmerend

Wethouder Thijs Kroese van gemeente Purmerend is genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder van 2020. De verkiezing is een initiatief van magazine Binnenlands Bestuur.

Wethouder Kroese (PvdA) is een van de dertien genomineerden uit de eerste ronde van Beste Bestuurder 2020, en vertegenwoordigt de provincie Noord-Holland. Hij gaat bij de gemeente onder andere over Wonen en Ruimtelijke Ordening. Kroese is vanaf 2018 wethouder en tevens jurist.

Kroese laat weten heel blij en trots te zijn op de nominatie: „Ik doe het natuurlijk niet in mijn eentje, we doen het met zijn allen en proberen deze stad zo mooi mogelijk te maken. Dat dat zich vertaalt naar een nominatie voor mij, daar ben ik natuurlijk trots op, maar ik zou geen goede bestuurder zijn zonder te benadrukken dat mijn collega’s heel belangrijk zijn. In de nominatie werd vermeld dat ik als een wethouder word gezien die dingen voor elkaar krijgt op gebied van wonen. Daar ben ik erg blij mee, daarom ben ik dit werk gaan doen. Ik hoop dat we dit tempo waarin we veel woningen in Purmerend neerzetten kunnen volhouden, dan ben ik een heel blije wethouder.”

Om tot de genomineerden te komen, is een onderzoek uitgevoerd onder alle decentrale bestuurders, volksvertegenwoordigers, secretarissen en griffiers. In november en december zijn zij benaderd om deel te nemen aan een online vragenlijst. In deze vragenlijst kreeg de doelgroep de kans om de eigen bestuurders te typeren en een van hen te nomineren.

Burgemeesters

Burgemeesters en commissarissen van de Koning behoren dit jaar niet tot de genomineerden. „En dat is opvallend”, stelt onderzoeksleider dr. Sabine van Zuydam, „in een jaar waarin burgemeesters een prominente rol hebben gespeeld vanwege (handhaving van) de lokale maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.”

Vanaf vandaag kan er via www.bestebestuurder.nl worden gestemd op de genomineerden voor alle categorieën. De stemming sluit op zondag 31 januari. De bekendmaking is op donderdag 4 februari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2020 in Rotterdam. Deze bekendmaking is te volgen via een livestream.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen