Premium

Door PVV belaagde Hans Boskeljon gaat los op Twitter: ’Maak jij nog even de Hitlergroet voor je gaat slapen...’ Aangifte wegens smaad of laster dreigt voor oud-wethouder

De gewraakte tweet van Hans Boskeljon met het ’advies’ aan Nicole Moinat.
Den Helder

Voormalig wethouder in Den Helder Hans Boskeljon moet zich waarschijnlijk verantwoorden voor een omstreden twitterbericht dat hij heeft verstuurd. Boskeljon vroeg Nicole Moinat, fractievoorzitter van de PVV in Purmerend, de Hitlergroet te brengen voordat ze haar bed op zou zoeken. Moinat overweegt aangifte te doen van smaad of laster.

De mededeling van Boskeljon was de apotheose van een Twitterruzie die dinsdagavond was ingeleid door het Helderse PVV-raadslid Frank Feeburg, die het optreden van Tjitske Biersteker-Giljou bekritiseerde. De wethouder wilde in de digitale commissievergadering geen antwoorden geven op vragen over de asielopvang in Den Helder. Zij had onder meer aanstoot genomen aan de uitspraak van Feeburg dat alle asielzoekers gelukszoekers zijn. En aan zijn recalcitrante houding toen hij daarop daar andere fracties werd aangesproken. Hij bepaalt zelf welke bewoordingen hij gebruikt, zei Feeburg.

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen