Nipte voldoende voor mbo-opleidingen Horizon College en Clusius College

Hoorn

Zowel het Horizon College als groene school het Clusius College krijgen in de nieuwe mbo-keuzegids die deze donderdag uitkomt een nipte voldoende.

De opleidingen scoren volgens de keuzegids respectievelijk een 58,3 (Horizon College) en een 56,1 (Clusius) op de ranglijst met beste scholen. Daarbij biedt het Horizon College 34 opleidingen aan aan mbo-leerlingen en het Clusius College drie opleidingen. Opleidingen kunnen een totaalscore tussen de nul en honderd punten krijgen. Als er op alle aspecten gemiddeld wordt gescoord, levert dit 60 punten op.

Overigens liggen de verschillen volgens de redactie van de studiekeuzegids bij de groene scholen dicht bij elkaar. Beste groene school is ook dit jaar Aeres (met vestigingen in onder meer Almere, Dronten en Emmeloord) met een score van 64,1. Vorig jaar werd Aeres ook al tot beste beoordeeld. Het Wellantcollege (onder meer Houten en Dordrecht) scoorde het minst met 54,4.

Bij de brede mbo-opleidingen is het Hoornbeeck College (Amersfoort, Gouda, Kampen, Rotterdam) beoordeeld als beste met 72,9. Onderwijsgroep Tilburg sluit de lijst met 52,4.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen