Geen peil op te trekken: coronacijfers Zaanstreek-Waterland daalt met bijna 30 procent in vergelijking met dinsdag, 104 nieuwe besmettingen

Zaandam/Purmeren

Weer zat het landelijk totaal aantal (6.148) van nieuwe coronabesmettingen onder het gemiddelde, deze keer doet het coronavirus in Zaanstreek-Waterland mee aan die daling. 104 nieuwe besmettingen zijn woensdag gemeld in de regio, dinsdag waren dat er 145.

d Qua nieuwe besmettingen steekt Zaanstad er met haar kop boven uit; daar werden woensdag 54 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd door het RIVM. Dat zijn er vijf meer dan gisteren. Opvallend is wel dat woensdag de eerste dag is sinds 9 januari waarop er geen nieuwe ziekenhuisopnames in Zaanstad zijn gemeld.

Terwijl Zaanstad goed is voor bijna de helft van de besmettingen in Zaanstreek-Waterland, doet Purmerend het relatief beter met 17 nieuwe coronapatiënten. Het totaal aantal besmettingen is in Purmerend 3562, sinds het coronavirus binnentrad in maart 2020. Waar Edam-Volendam eerder deze week nog te maken had met veertig nieuwe coronabesmettingen op één dag, ligt daar het nieuwe aantal coronapatiënten woensdag op 9. Dat zijn 11 coronameldingen minder dan dinsdag. Het totaal in Edam-Volendam tikt net niet de 2000 aan, met 1998 coronabesmettingen in totaal.

De kleinere gemeenten blijven rond de enkele besmettingen zitten, behalve Landsmeer. Daar zijn woensdag vijf nieuwe coronapatiënten geteld, terwijl in het relatief kleine dorp dinsdag er maar één nieuwe besmetting werd gemeld. Met de nieuwe besmettingen erbij is Landsmeer de grens van 600 coronabesmettingen over, met een totaal aantal van 601 coronameldingen sinds maart 2020.

Waterland heeft net als op dinsdag zeven nieuwe inwoners die postief zijn getest op corona, Oostzaan heeft er één meer dan dinsdag, met vijf nieuwe besmettingen. Wormerland heeft twee inwoners geteld die positief testen op het coronavirus en Beemster heeft één nieuwe coronapatiënt. In de gemeente Beemster zijn sinds 30 december 2020 geen coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen