Het zware bouwverkeer voor Muggenburg-Zuid mag niet de hele wijk door. Gemeente Schagen wil speciale aftakking van N245 naar de wijk

Muggenburg-Zuid gezien vanaf de westkant van de N245 waar de Tjallewallerweg op doodloopt. Vanaf de N245 zou er een aftakking naar het nieuwe deel van de wijk moeten komen.
© Archieffoto Marc Moussault
Schagen

Bouwverkeer voor de nieuwe woonwijk Muggenburg-Zuid moet niet door de bestaande wijk gaan. De gemeente Schagen wil dat voor dit zware vrachtverkeer een aftakking van de N245 wordt gemaakt.

Die aftakking zou dan later ook kunnen fungeren als toegangsweg voor de nieuwe wijk. Volgens wethouder Jelle Beemsterboer gaat de gemeente alles op alles zetten om voor de bouw van de nieuwe wijk begint al een aftakking van de N245 te hebben, waar het bouwverkeer langs kan.

Dan hoeven de zware vrachtwagens niet via de Verzetlaan de hele wijk door. Buurtbewoners zien dat helemaal niet zitten en willen ook een aparte toegangsweg voor de nieuwe wijk.

Luchtbrug

Keihard beloven dat die weg er komt? Dat gaat Beemsterboer net een stap te ver. „Ik zeg liever geen dingen waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik ze kan waarmaken. Maar we gaan er ons uiterste best voor doen. Laat ik het zo zeggen: als blijkt dat er geen andere optie is dan een luchtbrug, dan ga ik weer naar de wijkbewoners toe om over een nieuw plan te overleggen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De Verzetlaan is nu al druk. Bewoners en gemeente willen er geen bouwverkeer zien.
© Archieffoto Marc Moussault

Omdat de N245 een provinciale weg is gaan Beemsterboer en zijn collega Hans Heddes binnenkort met de provincie Noord-Holland praten over een aftakking bij Muggenburg.

In de nieuwe wijk Muggenburg Zuid is ruimte voor zeshonderd tot achthonderd woningen. Binnenkort worden de inwoners van Schagen en specifiek bewoners van Muggenburg actief betrokken bij de planvorming van deze woonwijk. Dat gebeurt via een zogeheten Burgerpanel, een nieuwe manier om bewoners mee te laten praten over een bouwproject.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.