Onverlaten schoppen kat ’meters naar beneden’ op station Schagen en zetten filmpje op TikTok. Het leidt tot verontwaardiging. ’Dit zijn zieke geesten’. De politie zoekt getuigen

Deze kat zou zijn getrapt op het station.
© Foto Facebook
Schagen

De politie hoopt dat de eigenaren van een rode kat die bij het station van Schagen zou zijn mishandeld zich melden om aangifte te doen.

Op de eigen Facebookpagina roept het politiekorps van Schagen getuigen op zich te melden. ’Op social media verschenen vandaag diverse berichten vanwege een Tiktok filmpje. Op het filmpje was te zien dat een persoon een rode kat een duw gaf, waardoor deze een paar meter naar beneden viel. De kat maakt het gelukkig goed. Wij hebben deze zaak in onderzoek’, aldus de politie

De zaak kwam aan het rollen door een bericht op de Faceboekgroep ’Vermiste en gevonden huisdieren Schagen en Hollands Kroon’. Veel leden van de groep zijn verontwaardigd over een filmpje dat door jongeren is gedeeld op het social mediaplatform TikTok.

Op het korte filmpje zou te zien zijn dat twee jongens een rode kat van een hoogte naar beneden trappen op het station van Schagen. De jongeren zijn daarbij niet herkenbaar in beeld.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het filmpje leidt tot veel verontwaardigde reacties. ’Helaas hebben we echt misselijkmakend volk in Nederland’. En: ’Jammer, ik zou graag ook een filmpje op tik tok willen zetten met die twee mongolen, dat ik deze van de trap af schop’.

Leden van de Facebookgroep zijn naar het station gegaan en melden dat de rode kat, die vaak op het station van Schagen rond loopt, het goed maakt. Van wie de kat is en of deze een chip heeft is niet bekend.

(Tekst gaat door onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Politie

In de Facebookgroep ’Vermiste dieren’ wordt door diverse mensen gemeld dat de daders twee jongens uit Den Helder zijn. Hun namen worden daarbij genoemd. De politie meldt daarover niks op de eigen Facebookpagina.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.