Twee nieuwe coronaslachtoffers in Hollands Kroon, inwoner Schagen in ziekenhuis opgenomen. Aantal besmettingen in Noordkop neemt sterk af

Anna Paulowna

Corona heeft opnieuw dodelijke slachtoffers geëist in de Noordkop. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Hollands Kroon.

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Maandag werd er ook al een coronadode gemeld in die gemeente. Daardoor zijn er, sinds de uitbraak in maart vorig jaar, nu veertien inwoners van Hollands Kroon overleden aan het virus.

Een inwoner van de gemeente Schagen is als gevolg van corona opgenomen in het ziekenhuis. Het is daarmee in totaal de 33ste.

Tevens werd er een forse daling van het aantal coronabesmettingen gemeld. Uit de meest recente cijfers kwamen 42 nieuwe gevallen naar voren. Het gaat om vijftien inwoners van zowel Hollands Kroon als Schagen en twaalf mensen uit de gemeente Den Helder. Op Texel zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Lees ook: Rechter: schuldeisers mogen coronabonus van zorgmedewerkers innen

Lees ook: Corona gehad? Dan mag u mogelijk achteraan in prikrij aansluiten. 11 vragen en antwoorden over immuniteit en herinfectie

Lees ook: Twaalfde coronadode in gemeente Hollands Kroon. 82 nieuwe besmettingen gemeld in Noordkop

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.