Tenniser Griekspoor uit Nieuw-Vennep naar tweede ronde kwalificaties Australian Open

DOHA

Tennisser Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep heeft de tweede ronde bereikt van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open.

Griekspoor was in de eerste ronde te sterk voor de Australiër Harry Bourchier, die met een wiildcard tot het toernooi was toegelaten. Het duel werd beslist in twee sets: 7-6 (6) 6-3.

Griekspoor is op plaats 155 de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst. Hij neemt het in de volgende ronde op tegen John-Patrick Smith, opnieuw een Australiër met een wildcard. Smith schakelde in de eerste ronde de als 25e geplaatste Italiaan Paolo Lorenzi uit.

Ook Robin Haase heeft zich naar de tweede ronde geknokt van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. De 33-jarige Hagenaar rekende in drie sets af met de de Braziliaan Thiago Seyboth Wild: 3-6 6-4 7-6 (8).

Haase is afgezakt naar de 198e positie van de wereldranglijst. Zijn 20-jarige tegenstander is op dit moment de nummer 117 van de mondiale tennisladder. Haase stuit in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op Italiaan Gian Marco Moroni, die de Duitser Mischa Zverev klopte: 4-6 6-3 6-0.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen