Marco Boots debuteert bij Hollandia T als trainer in de Noordkop

1/4
Tuitjenhorn

Marco Boots wordt bij Hollandia T de opvolger van Jorgen Heurter. Die op zijn beurt in de sporen van Boots treedt bij Dynamo.

Voor Boots, woonachtig in Spanbroek, is het zijn debuut als trainer in de Noordkop nadat hij in die functie meer dan tien jaar werkzaam was in de regio West-Friesland.

Hij begon bij RKEDO, dat onder zijn leiding onder meer twee periodetitels pakte en uiteindelijk promoveerde naar de vierde klasse. Na drie seizoenen stapte hij van Avenhorn over naar Spartanen in Wognum. Reeds in zijn eerste seizoen veroverde hij daar het kampioenschap, waarna twee succesvolle jaargangen volgden in de bovenste regionen van derde klasse. Zijn ervaring op dit voor Hollandia T bekende niveau kreeg na wederom een driejarig dienstverband een zeer succesvol vervolg bij VVW uit Wervershoof. Met in zijn laatste seizoen deelname aan de nacompetitie om promotie.

Ook met Dynamo wist hij een prijs aan zijn inmiddels flinke palmares toe te voegen. Na drie jaar vindt Boots het tijd voor een stap hogerop en wil hij graag zijn werkterrein als trainer verbreden bij Hollandia T dat in hem de perfecte kandidaat ziet om te gaan oogsten met de jonge, maar talentvolle spelersgroep.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen