’Als de temperatuur van het water hoog is, krijg ik altijd zo’n rode kop’, zegt Hilversumse waterpoloër Jeroen van Zanten

Jeroen van Zanten: ,,Ballen afpakken, mooi passes geven, daar ligt meer mijn kracht.”
© Archieffoto
Hilversum

Naam: Jeroen van Zanten.

Leeftijd: 23 jaar.

Woonplaats: Hilversum.

Sport: Waterpolo, speelt bij De Robben in Hilversum.

Staat van dienst: NK Jeugd (4x), Jong Oranje.

,,De Robben. Daar ben ik gestart met waterpolo en geworden wie ik nu ben. Het uitstapje naar ZPC was niet direct wat ik wilde maar onontkoombaar, omdat ik in Jong Oranje zat en eredivisie moest spelen. De Robben speelde in die tijd op een lager niveau.”

Ooit nog in het grote Oranje of niet?

,,Nee, dat zit er niet meer in. Ik heb er alles aan gedaan en veel voor gelaten om het Nederlands team te halen. Ik wilde ook bijzonder graag, maar helaas. Mijn conclusie is simpel: ik ben niet goed genoeg.”

Waterpolo met armen en benen of alleen met de armen?

,,Doe je natuurlijk met allebei. Maar ik heb meer power in mijn armen dan in mijn benen. Als ik toch moet kiezen, ga ik voor zwemmen met de armen.”

Pizza of afhaalchinees?

,,De afhaalchinees, en dan is babi pangang favoriet. Maar ik eet niet vaak Chinees, hoor. Ik woon nog thuis en mijn moeder maakt meestal het eten. Binnenkort krijg ik de sleutel van mijn nieuwe woning en ga ik zelf koken.”

Volledige speeltijd in het water of is dat teveel van het goede?

,,Hoe meer ik kan spelen, hoe lekkerder dat is. Laat mij maar de hele wedstrijd in het water liggen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit conditioneel eigenlijk niet te doen is.”

Waterpolo of vissen?

,,Waterpolo, hoewel ik ook heel graag ga vissen. Bij het waterpolo is altijd veel hectiek. Vissen in de natuur en de stilte is rustgevend. Het werkt ontspannend en geeft mij de gelegenheid om op het gemak over het leven na te denken.”

Aanvaller of verdediger?

,,Beide. Maar als ik er langer over nadenk, ligt verdedigen mij toch beter. Ballen afpakken, mooi passes geven, daar ligt meer mijn kracht.”

Waterpolo in warm of koud water?

,,Alsjeblieft, geef mij lekker fris water! Je wordt naarmate een wedstrijd vordert vanzelf warm. Als de temperatuur van het water hoog is, krijg ik ook altijd zo’n rode kop.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen