Premium

Hoorns talent Lisa Luiken (FC Marlène) kiest voor avontuur in Amerika: ’Ik hoop hier vooral te ontdekken hoe ambitieus ik ben in het voetbal’

Lisa Luiken loopt juichend weg nadat ze heeft gescoord tegen Os Lusitanos. Het is (voorlopig) haar laatste treffer geweest voor FC Marlène.
© Foto Paul van der Molen
Lima

FC Marlène en Always Forward zullen het voorlopig even zonder Lisa Luiken moeten doen. De komende maanden zal de 18-jarige Hoornse immers haar talenten verder ontwikkelen bij de UNOH Racers.

Nee, veel van de omgeving heeft zij nog niet gezien. Het is de realiteit van naar het buitenland reizen anno 2021. Ze streek eind vorig jaar neer in Lima, een stadje van zo’n 40.000 inwoners in het noordwesten van de Amerikaanse staat Ohio, maar door de quarantaineregels zal het nog enkele dagen duren voordat zij kennis kan maken met haar nieuwe woonplek. ,,Ook nog eens omdat de quarantaine met vijf dagen verlengd is, omdat iemand in onze groep tijdens het rijden naar de teststraat positief bleek te zijn. Dat was wel flink balen inderdaad. Dus momenteel is het een beetje de tijd door zien te komen met Netflix of samen binnen een balletje trappen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen