Hilversummer Aart Vierhouten (50) aan de slag als sportief directeur bij Zuid-Afrikaans wielerteam

Aart Vierhouten (links) bij de presentatie van zijn boek Kopwerk eind 2018. Rechts mede-auteur Koen de Jong en in het midden Karten Kroon, aan wie het eerste exemplaar werd overhandigd.
© Archieffoto Studio Kastermans
Johannesburg

Aart Vierhouten gaat aan de slag als sportief directeur bij de Zuid-Afrikaanse wielerploeg Qhubeka-Assos.

De 50-jarige Hilversummer beëindigde zijn wielerloopbaan in 2009, waarna hij als bondscoach van junioren en beloften werkte. Daarna kwam hij terecht bij Vacansoleil.

„Ik kijk er echt naar uit om weer onderweg te zijn en jonge sporters te helpen hun dromen waar te maken, zelfs tijdens deze moeilijke tijden”, aldus Vierhouten. „Ik heb zin om mijn ervaring als voormalig racecaptain te delen met als doel een sterk, toegewijd team op te bouwen waar passie en ’Go for it’ de sleutelwoorden zijn.”

Vierhouten deed mee aan alle grote rondes. Hij begon als renner bij Rabobank en kwam later terecht bij Lotto. In 2009 sloot hij af bij Vacansoleil. Bij Qhubeka-Assos, dat de afgelopen jaren als Dimension Data en NTT door het leven ging, krijgt Vierhouten te maken met landgenoot Bert-Jan Lindeman. De 32-jarige renner uit Assen kwam over van Jumbo-Visma, waar zijn contract was afgelopen. De functie van sportief directeur deelt Vierhouten met de Italiaan Gabriele Missaglia.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen