Politiebewaking voor gemeentehuis Beverwijk; persoon ’dreigde gemeentehuis te beschieten’

Robbert Minkhorst
Beverwijk

Het gemeentehuis van Beverwijk is woensdag enige tijd afgesloten geweest na een dreigement. Ambtenaren moesten binnen blijven en het gebouw kreeg politiebewaking. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Het gemeentehuis van Beverwijk ging op slot en kreeg sinds woensdagmiddag politiebewaking. Twee agenten stonden voor de hoofdentree en verhinderden bezoekers naar binnen te gaan. Aan de achterzijde bij het busstation stond ook enige tijd een politiebusje.

De agenten bij het gemeentehuis wilden geen toelichting geven. De afsluiting begon voor drie uur in de middag.

Volgens een woordvoerder van de politie dreigde ’een verward persoon’ iets te gaan doen op het gemeentehuis. Niet duidelijk is wat. Uit een Whatsappbericht van een ambtenaar blijkt dat iemand ’het gemeentehuis wilde komen beschieten’.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto’s DNP.NU

Volgens een voorlichter van Beverwijk gaat het om iemand ’van buiten Beverwijk’. Zij geeft geen inhoudelijke informatie over de aard, of de ernst van de bedreiging. ,,Wij willen geen risico nemen. We hebben daarom het besluit genomen om alle afspraken af te zeggen. En voor nu laten we ook niemand naar buiten gaan.’’

Na de reguliere sluittijd van het gemeentekantoor zijn ook de agenten voor de deur vertrokken, waarmee kennelijk ook de dreiging is verdwenen. ,,Het gemeentehuis is dicht. Dan heeft het geen zin om daar te blijven staan’’, meldt de politiewoordvoerder.

Over de identiteit van de bedreiger doet de politie geen verdere mededelingen. Naar hem of haar wordt nog altijd gezocht. ,,De zaak loopt nog.’’

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen