Explosie Poolse supermarkt Tilburg: eigenaar zelfde als in Beverwijk [video]

Schade nadat er een explosief is afgegaan bij een Poolse supermarkt aan het Paletplein in Tilburg. De winkel is van binnen verwoest door de brand die na de explosie uitbrak. Het is de vijfde aanslag op een Poolse supermarkt in korte tijd.© ANP

ANP
TILBURG

De eigenaar van de Poolse supermarkt in Tilburg waar in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsvond, is ook de eigenaar van de winkels in Aalsmeer en Beverwijk waar dat in december gebeurde.

Mohamad Mahmoed wilde geen reactie geven aan het ANP.

Omroep Brabant sprak de man wel. Tegen de omroep zei hij dat hij geen idee heeft wat het motief is.

"Ik ben heel verdrietig. Het was een mooie winkel met flink wat personeel, een goed lopende zaak", aldus Mahmoed tegen Omroep Brabant.

Lees ook: Weer explosie bij Poolse supermarkt Beverwijk [video]

De eigenaar noemt de politie lui. Het is al de vierde aanslag op een winkel van hem en de vijfde op een Poolse supermarkt in ongeveer een maand tijd. "In Aalsmeer en Beverwijk hadden ze ook al beloofd dat ze in actie zouden komen. Er is gewoon helemaal niets gebeurd."

Mahmoed zegt tegen de regionale omroep dat de winkel in oktober open is gegaan en dat het goed liep. Hij zegt niets te snappen van de aanslagen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© ANP

De winkel in Tilburg had niet de naam Biedronka. De andere winkels waar ontploffingen plaatsvonden heten wel zo. Begin december werden drie Poolse supermarkten met die naam in Heeswijk-Dinther (Brabant), Aalsmeer en Beverwijk in korte tijd getroffen door een explosie.

In Beverwijk ging het om twee explosies binnen een week. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Burgemeester van Tilburg Theo Weterings is geschrokken van de explosie bij een Poolse supermarkt. In een verklaring zegt hij dat hij alle betrokkenen veel sterkte wenst "bij dit vervelende begin van het nieuwe jaar".

Volgens de verklaring schrok Weterings in de nacht van zondag op maandag ook echt wakker van de ontploffing. De schrik zit er in de buurt flink in, maar "gelukkig is er alleen sprake van materiële schade", zegt hij.

Weterings zegt ook niet op de bevindingen van de politie vooruit te willen lopen. Het onderzoek naar de explosie is nog in volle gang.

Medewerkers van de gemeente en de woningbouwvereniging gaan maandag met omwonenden in gesprek over passende ondersteuning vanwege de schade aan de huizen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen