Het Helderse strand is vier maanden lang het domein van bulldozers en zandspuiters. Het werk gaat dag en nacht door. En dat levert mooie foto’s op

© Foto Willem Gerrets

Petra Bies
Julianadorp

Rijkswaterstaat is bij Julianadorp gestart met zandsuppletie, een klus die nog maanden duurt en die zeven dagen per week doorgaat. Dag en nacht.

Het is onderhoudswerk dat wat overlast kan opleveren voor wandelaars, maar het is ook een klus die beslist fotogeniek is, zo weten Helderse amateurfotografen. Willem Gerrets en Nick Stulen trokken met de camera naar het strand. Wie daar ook zin in heeft, heeft nog even de tijd. Het werk duurt tot eind april, waarbij steeds een stuk wordt opgeschoven, tot aan Huisduinen. Daarna gaat het werk door op Texel.

(De tekst gaat verder onder de foto)

© Foto Willem Gerrets

Door wind en stroming verdwijnt er zand van de kust. Met opgespoten zand uit zee wordt dat weer aangevuld, waardoor de zeewering op peil blijft.

Het deel waar wordt gewerkt, is afgezet voor publiek vanwege het gevaar van rondrijdende bulldozers en mogelijk drijfzand. Als het strand na de werkzaamheden weer vrij wordt gegeven, kunnen er nog zachte plekken in het zand zitten, zo luidt de waarschuwing aan wandelaars en ruiters.

© Foto Willem Gerrets

© Foto Willem Gerrets

© Foto Nick Stulen

© Foto Nick Stulen

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.