Premium

Veiligheidsregio turft 56 incidenten tijdens jaarwisseling in West-Friesland, maar geen vuurwerkslachtoffers in Dijklander Ziekenhuis. ’Hartstikke fijn nu er zoveel druk op de zorg ligt’

Hoorn

Veel knallen, maar wel opvallend minder branden: 36 tegenover 99 vorig jaar. Zo vat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord de jaarwisseling kort samen. Het totaal aantal incidenten in West-Friesland bedroeg 56, met als meest in het oog springende de explosie in een fietstunnel in Wognum. Opvallend was verder dat er dit jaar geen enkel vuurwerkslachtoffer bij het Dijklander Ziekenhuis werd binnengebracht.

Ook al gold dit jaar een vuurwerkverbod, er werd toch heel wat (zwaar) vuurwerk afgestoken. De hele avond klaagden mensen op Facebook over harde knallen in West-Friesland. De hardste klonk in Wognum, waar in een fietstunnel aan de Nieuweweg een explosieve cocktail van zes cobra’s en 75 liter benzine zorgde voor een enorme klap, waardoor de ramen van de nabijgelegen ambulancepost door de drukgolf naar binnen bolden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen