Ambulancechauffeur die zichzelf vastrijdt in Hoorn, belt tweede ambulance om patiënt naar ziekenhuis te brengen

© Foto’s: GLOCALmedia

1 / 7
Internetredactie
Hoorn

Een ambulance heeft zichzelf in de nacht van zaterdag op zondag vastgereden in een plantsoen op de Moerbalk in Hoorn. De chauffeur moest een andere ambulance laten komen om een patiënt naar het ziekenhuis te brengen.

De eerste ambulance was opgeroepen om een patiënt van zijn woning naar het ziekenhuis te brengen. Toen de ambulancechauffeur merkte dat hij in het drassige gras vaststond, belde hij direct een collega om de patiënt alsnog naar het ziekenhuis te kunnen brengen.

De chauffeur en een omstander probeerden nog om de ambulance met behulp van een auto uit het plantsoen te trekken, maar dat mocht niet baten.

Een opgeroepen berger kon niet dichtbij genoeg komen en zijn lier van dertig meter kon de ambulance, die op vijftig meter stond, niet bereiken. De berger haalde daarop een extra kabel, waarna het een koud kunstje bleek om het voertuig los te trekken.

© Foto: GLOCALmedia

De ambulancebestuurder kon daarna weer verder met zijn dienst. Hij werkt al twaalf jaar op de ambulance, het is de eerste keer dat hij zichzelf vastreed.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen