Voorkant busje Woningstichting volledig in de as in Den Helder, politie sluit brandstichting niet uit [update]

De brandweer druk bezig met het nabluswerk. Het busje van Woningstichting Den Helder raakte flink beschadigd.

De brandweer druk bezig met het nabluswerk. Het busje van Woningstichting Den Helder raakte flink beschadigd.© Foto GLOCALmedia

Van onze verslaggevers
Den Helder

Het bedrijfsbusje dat vrijdagnacht in brand stond aan de Jacob Sijmonsz Kleijnstraat in de Helderse wijk De Schooten blijkt eigendom te zijn van Woningstichting Den Helder.

Rond kwart over twee meldde een buurtbewoner dat werkbus in lichterlaaie stond. De brandweer was er snel bij maar kon niet voorkomen dat de gehele voorkant is vernield. De brandweerlieden hebben moeite gedaan om de bus leeg te halen van gereedschappen en vloeistoffen die gebruikt worden voor technisch onderhoud door de monteur van de Woningstichting.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gereedschappen uit het brandende busje werden door brandweerlieden in veiligheid gebracht.

Gereedschappen uit het brandende busje werden door brandweerlieden in veiligheid gebracht.© Foto GLOCALmedia

De monteur spreekt van zeker 30.000 euro aan materialen en gereedschappen die ergens gestald zullen moeten worden. De bus stond al geruime tijd stil. Een technisch mankement wordt daarom eigenlijk uitgesloten. Brandstichting is de vermoedelijke oorzaak. Politie en Marechaussee zijn ter plaatse en gaan onderzoek doen.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

© Foto GOCALmedia

© GLOCALmedia

Eén van de politieauto’s die naar de plek van de brand was gekomen, had zich vastgereden op het drassige gras van het naburige speelveld. Met moeite en vereende krachten is deze dienstauto er weer uitgeduwd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.