Premium

Blaricum en Eemnes tekenen bij voor gezonde jeugd. Ook voor Bijvanck een Sportkanjerclub op komst

De wethouders Wilma de Boer-Leijsma van Eemnes (links) en Anne-Marie Kennis van Blaricum met JOGG-regisseur Nick Scholten in hun midden verlengen de JOGG-samenwerkingsovereenkomst.
© BEL Combinatie
Blaricum, Eemnes

Net als Eemnes die sinds enige tijd heeft, krijgt ook de Blaricumse Bijvanck volgend voorjaar waarschijnlijk een sportkanjerclub. Bedoeld voor basisschoolkinderen met een motorische achterstad en/of sociaal emotionele problemen. De club is een van de onderdelen van de JOGG-aanpak, waarvoor Blaricum en Eemnes deze week voor drie jaar bijtekenden.

In de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht) werken verschillende organisaties samen om de leefomgeving van kinderen structureel gezonder te maken. In Blaricum en Eemnes zijn dat onder meer de gemeenten, de buurtsportcoaches, scholen en kinderfysiotherapeuten. Na drie jaar zit de eerste fase van JOGG erop. Omdat de twee gemeenten er graag verder mee willen is de samenwerkingsovereenkomst met JOGG verlengd met nog eens drie jaar. Voor de financiering van het project tekenen het rijk en de gemeenten samen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen