IJsbrand van Belleghem neemt met tributeband een kerstnummer op. ’De stemmetjes van de kleinkinderen die meezingen maken het liedje helemaal af’ [video]

IJsbrand van Belleghem heeft op een door zijn schoonmoeder gecomponeerd nummer een kerstliedje gemaakt.
© Archieffoto Marcel Rob
Medemblik

Het zorgde bij het opnemen van de videoclip voor een extra uitdaging, maar dat hun eigen kleinkinderen meezingen in het kerstnummer ’All that we want is a Christmas for you’ maakt de leden van The Cats Aglow vooral heel trots.

Op Facebook legt IJsbrand van Belleghem uit hoe het liedje tot stand gekomen is.

,,Mijn schoonmoeder Elly Silver heeft het nummer gecomponeerd”, schrijft de zanger uit Medemblik. ,,Zelf heb ik de tekst geschreven en het nummer gearrangeerd.”

Het liedje lag al een hele tijd bij Silver op de plank. ,,Tot ze het een keer aan mij liet horen”, aldus Van Belleghem. ,,Ik vond het gelijk een hele leuke melodie. Het origineel is een stuk langzamer, met een Nederlandse tekst. Dit heb ik gezongen in de eerste coronatijd bij verzorgingshuizen.”

En nu is er dus een ’remake’. ,,Ik heb er iets meer tempo in gezet”, aldus de Medemblikker. ,,De tekst heb ik in het Engels gemaakt en veranderd in een tekst wat echt op Kerstmis slaat. En zo was een kerstliedje geboren.”

Volgens Van Belleghem, die vorig jaar meedeed aan The Voice Senior, maken kinderstemmetjes het liedje helemaal compleet. ,,En het zijn ook nog eens allemaal kleinkinderen van de bandleden die in de clip meedoen, hoe leuk is dat. Ik heb de muzikale tracks zelf ingespeeld en gearrangeerd en later met mijn kleindochters Belle en Lusie het refrein thuis geoefend en opgenomen op mijn iPad. Daarna heb ik de band gemixt.”

Bonifaciuskerk

De videoclip van ’All that we want is a Christmas for you’ is opgenomen in de Bonifaciuskerk in Medemblik. ,,Je kunt je wel voorstellen hoe het er aan toe ging in de kerk, probeer kinderen maar eens op hun plek te laten zitten, dat valt niet mee.” Maar het is gelukt. En het resultaat staat sinds een week op YouTube. ,,Ik ben er zo ontzettend trots op. Echt geweldig.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen