Premium

Einde van een traditie: Sportverkiezing na 26 jaar verder als Sport Experience. ’Dag in teken van alles wat West-Friesland te bieden heeft op sportgebied’

In 2019 vloog trampolinespringer Jordy Mol door de nok van Het Park toen hij een presentatie gaf tijdens de West-Friese Sportverkiezing. Het is waar de organisatie naartoe wil met de West-Friese Sport Experience: demonstraties, clinics, presentaties, een sportquiz en wedstrijdjes, georganiseerd door de sporters en clubs uit de regio.
© Archieffoto Marcel Rob
Hoorn

Het jaar 2020 krijgt geen winnaars van de West-Friese Sportverkiezing. Of de eretitels volgend jaar weer worden uitgereikt is nog onduidelijk nu het gala verdergaat als West-Friese Sport Experience.

Het is al 26 jaar een traditie: in de tweede week van januari worden de West-Friese sporters van het jaar gekroond. Dit jaar blijft de zaal van de schouwburg in Hoorn leeg. Corona maakt eerlijke verkiezingen onmogelijk aangezien veel sporters niet of nauwelijks in actie kwamen. Of er in 2021 wel weer een sportvrouw, sportman, sportploeg, sporttalent, sportcoach en aangepast sporter van het jaar worden gekozen is nog onzeker, zegt Dick Bennis, voorzitter van de organisatie achter de sportverkiezing. Met corona heeft dit niet te maken.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen