Premium

De rustende boer ziet zijn boerderij gesloopt worden terwijl zijn horizon door reusachtige windturbines wordt bepaald. ’Prijsgegeven grond’ is een eerbetoon aan de onlangs overleden Jaap Kluft

Arwin Kluft in zijn studio. Op de achtergrond de poster voor het theaterconcert ’Keuzes’ dat hij samen met zijn oom Jaap Kluft produceerde.
© Foto Marc Moussault
Slootdorp

Het lied ’Prijsgegeven grond’ voelt voor Arwin Kluft als eerbetoon aan zijn oom Jaap Kluft. Overeenkomstig de wens van Jaap, die woensdag 2 december op 72-jarige leeftijd overleed, is er een clip gemaakt die deze week online komt. Jaap heeft de eerste, ruwe versie een dag voor zijn overlijden nog beluisterd.

’Prijsgegeven grond’ is geschreven vanuit het perspectief van een rustende boer die zijn boerderij gesloopt ziet worden, terwijl zijn horizon door reusachtige windturbines wordt bepaald. Henk Cornelissen uit Den Oever voorzag op verzoek van Jaap Kluft uit Middenmeer het origineel ’L’attimo presente’ van Ricciardo Cocciante van een eigen tekst. Het nummer is vanwege de ontwikkelingen in de Wieringermeer bijzonder actueel. Met als refrein:

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen