Hovocubo in de Champions League gekoppeld aan de allerbeste zaalvoetballers van Europa: op bezoek bij Inter Movistar

Het Hovocubo van captain Mats Velseboer gaat voor de Champions League op bezoek bij Inter Movistar, de Spaanse vijfvoudig winnaar van dit toernooi en nummer een van de uefa ranglijst.© Foto Lars Rune Skaug

Vincent Schot
Hoorn

De loting voor de eerste ronde van de Champions League zaalvoetbal heeft voor Hovocubo woensdag een droomaffiche opgeleverd. De Hoornse ploeg gaat in Spanje op bezoek bij Inter Movistar, de nummer één van de uefa ranglijst.

Eerder deze week werd al duidelijk dat Hovocubo gekoppeld zou worden aan een Europese topploeg. De formatie van trainer Sander van Dijk werd toen ingedeeld in pot 2B en wist zodoende dat het een ploeg uit pot 2A zou treffen. Behalve de Spanjaarden zaten hier verder Sporting Club de Portugal (nummer 2), het Italiaanse Pesaro (nummer 9) en de Kroatische nummer 16 van Europa, MNK Olmissum in.

Het werd dus een ontmoeting met Inter Movistar, de vijfvoudig winnaar van de Champions League en veelvoudig kampioen van Spanje. Vanwege de geldende coronaregels in Nederland wist Hovocubo al zeker dat het een uitduel zou spelen. De zaalvoetballers reizen voor dit duel dus af naar Alcalá de Henares, nabij Madrid.

Voor het eerst is het niet dat Hovocubo het in Europees verband opneemt tegen de Spaanse gigant. In 2014 speelde de ploeg van Van Dijk in het Sloveense Nova Gorica ook al tegen Inter Movistar. Toen moest een plekje bij de laatste zestien nog worden verdiend tijdens een toernooi met vier deelnemers, vanwege corona gaat dit nu over één duel. Zes jaar geleden hield Hovocubo een helft lang knap stand tegen Inter Movistar, waar de Portugees Ricardinho destijds de grote ster was. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-0.

Het duel wordt gespeeld in de week van 12 tot 17 januari.

Lees ook: Doelpuntenregen in Trondheim: Hovocubo laat geen spaan heel van povere Noren en bereikt via elf treffers de Champions League

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen