Gratis workshops bij Triade in Den Helder om jong en oud te laten snuffelen aan het aanbod

Zingen, dansen, toneelspelen en natuurlijk verkleden: het hoort er allemaal bij in de workshop musical voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar.
© Pr-foto
Den Helder

Triade komt met een cadeautje in deze decembermaand. Via een reeks van gratis workshops kan groot en klein in het centrum aan de Middenweg in Den Helder ervaren wat er wordt geboden op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Het KinderKunstAtelier voor de basisschooljeugd draait op vrijdagmiddag 11 december. Er kan van alles worden uitgeprobeerd, van beeldhouwen tot solderen en er ligt allerlei materiaal. Peutertjes kunnen op maandag 14 en woensdag 16 december een dansles volgen, waarbij de fantasie een belangrijke rol speelt.

Bij ’MuziekPlezier tot 4!’ zijn er drie workshops op dinsdagochtend 15 december, in drie leeftijdsgroepen. Ook de één- en tweejarigen hebben een eigen rondje. Er worden liedjes geleerd die aansluiten bij de leeftijd en belevingswereld van het kind, en die thuis gebruikt kunnen worden tijdens het spelen en dagelijkse handelingen. Er zijn ook spelletjes. De kinderen volgen de les samen met een (groot)ouder.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Wie zin heeft om het penseel ter hand te nemen kan een workshop schilderen volgen.
© Pr-foto/Gerard Krol

Op dinsdagavond 15 december is er tekenen en schilderen voor achttien jaar en ouder, voor kinderen en jongeren draait woensdagmiddag 16 december het TekenLab. Er wordt gewerkt met twee leeftijdsgroepen.

Donderdag 17 december kunnen kinderen van acht tot en met twaalf jaar meedoen aan een workshop musical. Op diezelfde donderdag is er ’s avonds een workshop combi-dance voor achttien jaar en ouder. Het draait er om de dansstijlen zumba en jaren negentig.

Meer informatie over de workshops staat op de website van Triade. Aanmelden is vereist en kan via de site. Ook het programma voor het nieuwe jaar staat er op.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.