Premium

Castricumse politiek pakt natuurcadeautje van Tennet voor de Zanderij gretig uit: ’Wij krijgen een donatie, terwijl Beverwijk de ellende heeft’

De Zanderij in Castricum. Nu nog grotendeels bollengebied. Dankzij Tennet straks natuur, als het aan een meerderheid van de raad ligt.
© archieffoto
Castricum

Hou vast aan het plan om van de Zanderij-Noord een natuurgebied te maken. Kies niet voor woningbouw, ook niet in het hoekje tegen het spoor aan. Dat is de mening van een ruime meerderheid van de Castricumse gemeenteraad.

De natuurplannen voor het bollengebied dateren niet van vandaag of gisteren, maar spelen al jaren. Plotseling zijn ze in een stroomversnelling gekomen nu netbeheerder Tennet het oog op de Zanderij heeft laten vallen als gebied voor compensatie van het bos dat in Beverwijk is gekapt voor een transformatorstation. Samen met natuurbeheerder PWN, de provincie en de gemeente heeft Tennet een plan laten uitwerken met duintjes (nollen) en laag bos. In een politiek debat donderdagavond zei wethouder Paul Slettenhaar dat het college ’een gat in de lucht sprong’ toen Tennet zich met een zak geld meldde.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen