Geen kerstzang in Haarlems Zaanenpark: ’Vanuit de huiskamer luidkeels meezingen’

Zingen in het Zaanenpark.
© Archieffoto
Haarlem

De traditionele samenzang in het Zaanenpark in Haarlem-Noord op Kerstavond zal dit jaar in sterk aangepaste vorm online plaats vinden. De veertiende editie van het evenement dat jaarlijks vele honderden bezoekers trekt uit de buurt kan geen doorgang vinden in de oorspronkelijke opzet.

Organisator Michiel Grootveld licht toe: ,, Natuurlijk zijn er de coronamaatregelen die ons niet toestaan om grote groepen mensen bij elkaar te halen. We kunnen daardoor onder meer geen podium neerzetten voor de zangers en de begeleiding. Bovendien is ons thuishonk het Posthuis afgebrand en hebben we allerlei logistieke problemen. Zo is er geen stroom. Gelukkig kunnen we wat stroom lenen van de bewoners in het Huis te Zaanen om nog wat feestelijke verlichting te hebben rondom de ruïne, maar dit jaar is er niet de traditionele grote kerstboom. We gaan nog flyeren in de buurt over het alternatieve programma.”

Op kerstavond 24 december kunnen de buurtbewoners om 20.00 uur inloggen via een linkje en zien dan onder meer een paar kleine muzikale optredens uit huiskamers en een aantal karaoke stukken zonder tekst. ,,We willen ook via dit medium een update geven van de stand van zaken van de nieuwbouw van ons Posthuis. De bedoeling is dat de kijkers thuis vanuit hun huiskamer luidkeels meezingen. Er is ook een website actief tegen die tijd , www.kerstzaanenzang.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen