Coronabedankje: Taart voor personeel kinderopvang en alle scholen Haarlemmermeer

© Mediahuis
Hoofddorp

Alle scholen en instellingen voor kinderopvang in Haarlemmermeer krijgen taart van de gemeente als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis van de afgelopen maanden.

Dit initiatief van CDA-raadslid Paulien Maat werd door de gemeenteraad met 19 tegen 17 stemmen aangenomen. VVD, HAP, PvdA en de groep Reesink/Vermeulen stemden tegen. Door afwezigheid van raadsleden haalde het voorstel een meerderheid.

Helemaal soepel is het voorstel van Maat niet door de gemeenteraad gekomen. De tegenstemmers vinden dat er ook andere beroepsgroepen wel een bedankje mogen krijgen voor hun inzet.

Volgens HAP-wethouder Marjolein Steffens komt dit gebaar de gemeente, die dit jaar al verlies lijdt door corona, op duizenden euro’s te staan. Er zijn ruim zestig basisscholen en daarbij opgeteld het voortgezet onderwijs en de kinderopvanglocaties: ,,Een taart per school komt op 3500 euro, als deze instellingen allemaal een taart krijgen wordt het een veelvoud.’’ En wat te doen met een middelbare school die tientallen leraren heeft, hoe groot is het stuk taart dat zij krijgen?

Kasper Sulmann van Gezond Haarlemmermeer wil de ondanks al die vragen wel instemmen met het voorstel van Maat ,,als de onderwijsassistenten en conciërges ook een stuk van de taart krijgen’’.

Paulien Maat: ,,Dit is een gebaar van de gemeente om de scholen te bedanken. Het liefst zou ik alle andere beroepsgroepen ook willen bedanken met taart maar dat kan niet. Om dan niks te doen is ook weer wat. De gemeenteraad heeft dit jaar geen uitje met diner gehad, daar kunnen de taarten van worden betaald.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen