Thuiswerkende carrièrevrouw heeft de rok met pumps ingeruild voor crocs onder een hobbezak. Zit veel lekkerder en als de kleine er overheen kwijlt zie je er niets van | column

De pakkenbranche sloeg recentelijk alarm. De verkoop van het herenpak is dramatisch ingestort. Ja, logisch natuurlijk.

De pakdragers werken al sinds maart thuis. Casual Friday is daar dag in, dag uit de norm. Het overhemd met stropdas komt hooguit uit de kast voor een belangrijke ’videocall’. Maar de pantalon is natuurlijk kansloos. Want geen mens die het ziet, dat je daar een bermuda onder draagt. En scheren? Ach, wie ziet die baard nog onder het mondkapje?

Een ook de thuiswerkende carrièrevrouw heeft de rok met pumps natuurlijk al lang ingeruild voor crocs onder een hobbezak. Zit veel lekkerder en als de kleine er overheen kwijlt zie je er niets van. Komt nog bij dat het rokje al lang niet meer past want de thuiswerkplek zit op kruipafstand van de koelkast, waar de kaasblokjes continu voor het grijpen liggen. En dat gaat dan naadloos over in de brokken speculaas. Want we beleven niks meer. We zijn zielig. Dus kom op met dat troostvoer.

Kortom, corona heeft het grote verslonzen in gang gezet. We zijn nog slechts één coronagolf verwijderd van het uiterlijk van Ma Flodder. Ik schiet ook lekker op. Afgetrapte wandelschoenen, spijkerbroek met vlekken. Ja, ik moet nog wel een sigaartje leren roken, maar dan ben ik er wel.

Vorige week was ik - met die afgetrapte wandelschoenen en die spijkerboek - bij de aftrap van mooie plannen om kinderen op de basisschool op school vaker muziek te laten maken. Koningin Máxima is de beschermvrouwe van de stichting die dit overal in het land voor elkaar wil krijgen. Zij sprak de Noord-Hollandse onderwijsmensen toe vanuit haar paleis.

Ja, zij was natuurlijk nog wel haar onberispelijke zelf. Keurig in de make-up, het haar in de haarlak, een prachtige japon. Toch vroeg ik me af... zou ze er panty's onder dragen of een legging met panterprintje.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen