’Wie zijn die meisjes? We zoeken namen’, schrijft de Historische Kring Oosthuizen over een oude schoolfoto die op een of andere manier in het archief is beland

Een klas met meisjes, maar wie, waar en wanneer?
© Foto Historische Kring Oosthuizen
Oosthuizen

De Historische Kring Oosthuizen is al een paar maanden op zoek naar meisjes. Om precies te zijn meisjes van heel lang geleden die op een foto in een schoolklas zijn geportretteerd.

’De foto is op de een of andere manier in ons archief terechtgekomen’, schrijft de historische vereniging op de eigen Facebookpagina, maar zij heeft werkelijk geen idee om welke klas van welke school het hier gaat. Slechts twee personen hebben gereageerd, maar beiden zeggen geen idee te hebben.

De Historische Vereniging Oosthuizen had in september de expositie ’100 jaar school in beeld’ willen houden, maar de coronapandemie voorkwam dit. De tentoonstelling zal nu mogelijk in de laatste weken van september 2021 plaatsvinden, als de vereniging 25 jaar bestaat.

Het biedt de vereniging meer gelegenheid om achter de herkomst van de onbekende schoolfoto met de meisjesklas te komen. Wie de plaatselijke historici verder wil helpen met aanknopingspunten, kan dat doen door te reageren op de Facebookpagina. Een berichtje naar deze krant sturen mag ook. Dan zorgen wij ervoor dat het bij de historische kring terechtkomt.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen