Premium

Alkmaarder Thom de Boer onder limiet voor Olympische Spelen op vijftig meter vrijeslag: ’Ik heb er best veel aan liggen denken in bed, waarbij zo nu en dan mijn hartslag de hoogte in vloog’

Thom de Boer: ,,Tijdens de trainingen liet ik al zien dat ik tot deze tijd in staat was. Alleen, je moet het wel even doen.”
© Foto ANP/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Rotterdam

Arno Kamminga en Alkmaarder Thom de Boer hadden aan vijftig meter in het bad van Zwemcentrum Rotterdam genoeg om hun bedoelingen duidelijk te maken tijdens het olympisch kwalificatiezwemtoernooi. Beiden brachten donderdagmorgen een nieuw Nederlands record op de klokken, en voor De Boer betekende dat bovendien een ferme stap richting Olympische Spelen.

Met 21,74 dook de 28-jarige Alkmaarder op de 50 meter vrije slag ruim onder het record van Jesse Puts (21,82). „Een baantje knallen, hè”, sprak hij vol bravoure bij het opmaken van de balans. Hoewel het nog zelden in Nederland is vertoond dat er iemand de barrière slecht op het kortste nummer, leek hij niet echt verbaasd over zijn prestatie. „Ik deed onlangs mee aan de International Swimming League in Boedapest en daar ging het al zo goed, al was het de kortebaan. Dat is niet mijn specialiteit. De tijden daar geven me het vertrouwen dat ik hier een zeer goede kans zou hebben op het zwemmen van de olympisch limiet. Tijdens de trainingen liet ik al zien dat ik tot deze tijd in staat was. Alleen, je moet het wel even doen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen