79 nieuwe coronabesmettingen in West-Friesland

Hoorn

In de zeven West-Friese gemeenten zijn 79 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een inwoner uit Medemblik is vanwege coronagerelateerde klachten opgenomen in het ziekenhuis.

De meeste positief geteste inwoners komen uit de gemeente Hoorn (33). Gevolgd door Medemblik (22), Drechterland (9), Enkhuizen (7), Koggenland (5), Opmeer (2) en Stede Broec (1).

Verhouding

In verhouding tot het inwonersaantal, zijn de meeste inwoners in de gemeten periode besmet geraakt in de gemeente Medemblik. Dat waren er 48 per 100.000 inwoners in een etmaal. Gevolgd door Hoorn en Drechterland (allebei 45), Enkhuizen (37), Koggenland (22), Opmeer (16) en Stede Broec (4).

Er zijn geen inwoners uit West-Friesland overleden aan het virus volgens de jongste cijfers van het RIVM. Er is echter geen meldingsplicht voor een ziekenhuisopname of overlijden met als hoofdreden covid-19. De cijfers kunnen hierdoor een onderrapportage betreffen.

Stijging

In veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn er 210 nieuwe besmettingen bij gekomen. Dat zijn er 72 meer dan de dag ervoor.

In de gemeente Stede Broec werden de minste besmettingen bijgeschreven, zowel in absolute zin als in verhouding tot de inwonersaantallen in Noord-Holland Noord.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen