Een feestelijke kerst is niet vanzelfsprekend: leerlingen van Praktijkschool Hoorn maken tachtig kerstpakketten voor de voedselbank

Een aantal versierde dozen, klaar om gevuld te worden.
© Aangeleverde foto
Hoorn

Op de Praktijkschool Hoorn zijn de leerlingen druk bezig met een speciaal project voor de kerstdagen: in het kader van barmhartigheid worden er kerstpakketten gemaakt voor de Voedselbank West-Friesland.

Voor de gezinnen die staan ingeschreven bij de voedselbank is de feestelijkheid rondom kerst niet vanzelfsprekend. Met een gift van tachtig kerstpakketten hoopt de Praktijkschool Hoorn de gezinnen een hart onder de riem te steken. De pakketten zijn door de leerlingen versierd en voorzien van zelfgemaakte kerstkaarten, kerstboompjes en houdbare etenswaren.

Educatief

Het project komt niet alleen ten goede aan de Voedselbank. Het project heeft volgens Rosa Klompe, de schoolpsycholoog van de Praktijkschool, namelijk ook een educatief doel. De mentoren houden presentaties in de klas over de voedselbank, zodat de leerlingen begrijpen waarvoor ze het doen.

Het vinden van dat begrip zal volgens Klompe niet moeilijk zijn, aangezien de meeste leerlingen het thuis ook niet breed hebben. „Ze kunnen zich goed verplaatsen in de situatie van de gezinnen waarvoor ze de pakketten maken.”

Deze week zamelen de leerlingen en medewerkers van de Praktijkschool Hoorn spullen in zodat ze volgende week kunnen worden verdeeld over de pakketten. Voordat ze op 17 december aan de Voedselbank worden gedoneerd, zijn de kleurrijke pakketten in de aula van de school te bewonderen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen