Cocaïnebende opgerold, 33-jarige Hoofddorper opgepakt

© Foto politie
Hoofddorp

Een 33-jarige Hoofddorper is dinsdag 24 november aangehouden. De verdachte maakte mogelijk deel uit van een cocaïnebende die de politie denkt te hebben opgerold.

De Hoofddorper werd ’s ochtends in zijn woonplaats aangehouden. Naast de Hoofddorper werden 23 en 24 november nog eens tien verdachten aangehouden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ze worden verdacht van handel in en invoer van coke via de havens van Antwerpen en Rotterdam.

De verdachten zijn tussen de twintig en 33 jaar. Zij werden opgepakt na een reeks invallen in 22 huizen, twee bedrijfspanden en drie kluizen in een bank. De invallen waren in Almere, Amstelveen, Amsterdam, Barendrecht, Hoofddorp en Rotterdam. De recherche nam ook 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, zestien voertuigen, één boot, luxe kleding, horloges en sieraden in beslag.

Het onderzoek naar deze bende kwam dit voorjaar op gang na de vondst van 4200 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen op 22 april. Bij deze actie zijn destijds al veertien verdachten aangehouden, grotendeels afkomstig uit Amsterdam Zuidoost.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen