Getuigenoproep explosie in Hoorn direct al in Opsporing Verzocht

Een krater markeert de plek waar dinsdagnacht het explosief afging.

Een krater markeert de plek waar dinsdagnacht het explosief afging.© Foto Mediahuis

Eric Molenaar
Hoorn

In het programma Opsporing Verzocht komt vanavond direct al een getuigenoproep om de daders achter de explosie aan het Gerritsland in Hoorn te achterhalen.

Het is uitzonderlijk snel dat in het wekelijkse programma van Avrotros, openbaar ministerie en politie, nog dezelfde dag aandacht wordt besteed aan een delict. ,,Als het moet hebben we korte lijnen. Iets met zo’n verwoestende kracht in een woonwijk, dat heeft natuurlijk onze onverdeelde aandacht’’, zegt politiewoordvoerder Derk Burger.

Hij vertelt dat zijn collega’s van de recherche en de forensische opsporing druk bezig zijn met het onderzoek, maar wil er niet te veel over uitweiden. ,,Het is een heftig verhaal. We voeren het onderzoek breed uit, focussen ons niet alleen op het projectiel. De oproep via Opsporing Verzocht wordt gedaan omdat we alle informatie kunnen gebruiken die we naar ons toe kunnen halen.’’

De recherche wil graag mensen spreken die meer weten of iets hebben gezien dat te maken kan hebben met de explosie: dat kan via 0900-8844, of desgewenst anoniem via 0800-7000.

Opsporing Verzocht, dinsdag 20.30 uur, NPO1.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen