Premium

Ingelaste raadsvergadering Hollands Kroon slecht te volgen door tal van storingen, vermoedelijk veroorzaakt door grote belangstelling datacenterkwestie

Het datacenter van Microsoft in Middenmeer.
© Archieffoto
Anna Paulowna

Wie een interessante bijeenkomst over datacenters verwachtte, kwam bedrogen uit. De digitale ingelaste raadsvergadering over datacenters werd geplaagd door storingen.

De extra raadsvergadering was aangevraagd door de oppositie om meer duidelijkheid te krijgen over datacenters in de Wieringermeer. Het afgelopen half jaar is het nieuws in Hollands Kroon gedomineerd door datacenters. Zowel lokaal als landelijk met als meest spraakmakende een uitzending van het satirische programma Zondag met Lubach. De berichtgeving had als strekking dat techreuzen en handige jongens in de polder de politiek het nakijken gaven en de Wieringermeer ongebreideld werd volgezet met energieslurpende hyperscale datacenters die hun restwarmte over het IJsselmeer uitbraakten terwijl de belofte was dat het zou worden benut voor het verwarmen van kassen. Toen er vervolgens grondwerkzaamheden werden verricht voor het tweede datacenter van Microsoft op bedrijventerrein Venster West met als suggestie dat het illegaal zou zijn, was de maat voor de oppositie vol.

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen