Telstar steelt overwinning op laatste moment van Jong Utrecht door goal invaller Glynor Plet: 1-2

Utrecht

In een matige maar onderhoudende wedstrijd heeft Telstar in de slotfase drie punten zeker weten te stellen. De ingevallen Glynor Plet

Al in de zesde minuut kwam Telstar door een knappe aanval van Jong Utrecht op achterstand. De organisatie was bij Telstar helemaal zoek. Jeredy Hilterman rondde in een zee van ruimte af.

Na twinitg minuten kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Sven van Doorm nam vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied een vrije trap die door Sebastian Soto werd ingekopt. Beide teams wilden graag de bal hebben en dat leverde een open wedstrijd op. Jong Utrecht, dat bovenaan staat in de tweede periode, was met een bal van Justin Lonwijk het dichtstbij een treffer. Voor Telstar was Gyliano van Velzen het meest in de buurt van een treffer. Zijn schot werd door Thijmen Nijhuis over de lat getikt.

Aanvoerder Frank Korpershoek werd na een tegenvallende prestatie in de eerste helft gewisseld voor Yael Liesdek. Al na twee minuten kwam Jong Utrecht met tien man te staan door een rode kaart voor Christopher Mamengi. Telstar profiteerde daar niet van. In de 61e minuut werd ook Sebastian Soto van het veld gstuurd. Hij maakte een zinloze en harde overtreding ter hoogte van de middenlijn.

Telstar raakte de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt, terwijl Jong Utrecht op jacht ging naar de overwinning. In de 86e minuut was het toch Telstar dat scoorde. Doordat zijn directe tegenstander Hertier Deyonge uitgleed, kon Yael Liesdek opstormen. Hij gaf goed voor, waarna de op de bank begonnen Glynor Plet inkopte.

Telstar staat na de overwinning in Utrecht op een zevende plek.

Jong Utrecht

Telstar1-2

6. Hilterman 1-0, 21. Soto 1-1, 86. Plet 1-2

Rood: 47. Mamengi (FC Utrecht), 61. Soto (Telstar)

Telstar Schendelaar; Bronkhorst, Benamar, Korpershoek (46. Liesdek), El Yaakoubi, Pattynama; Van Doorm (78. Fernandes), Najah, Adshead; Soto, Van Velzen (78. Plet)

Jong FC Utrecht Nijhuis; Pabai, Akmum, Mamengi, Van der Kust (67. Pieters); Lonwijk, Velenas, Boussaid; Acheffay (51.Kasius), Hilterman (67. Deyonge), Sylla

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen