Premium

Overleden Hilversumse jazzlegende Arend Nijenhuis (86) vooral beroemd onder gelijkgestemden, zoals vriend en pianist Jan Huydts: ’Hij was mijn goeroe. Een bohemien met een absoluut gehoor’

Hilversum

Zijn naam komt op internet haast niet voor, op YouTube staan maar een paar filmpjes van zijn optredens en ook op de site jazzhelden.nl blijft het oorverdovend stil. Toch is Hilversummer Arend Nijenhuis, die op 21 oktober op 86-jarige leeftijd overleed, een grote naam in de jazzwereld. „Hij was mijn goeroe”, zegt jazzpianist en vriend Jan Huydts.

Arend Nijenhuis wordt in 1934 geboren in Hilversum, de plaats die hij nooit echt zal verlaten, de tussenstops in de beruchte commune Jagtlust in Blaricum en het Baarnse kasteel Groeneveld niet meegeteld. „Arend kwam uit een kakkineus Goois wereldje, maar daar hoorde hij, ondanks zijn geaffecteerde spraak, helemaal niet bij”, herinnert de 83-jarige Huydts zich zijn leermeester en goede vriend. „Hij was een bohemien, maar wel eentje met een absoluut gehoor. Een autodidact met wie het heerlijk musiceren was.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen