Premium

Voetballer Donny van Iperen zit al maanden vast op zijn hotelkamer in Griekenland. De Super League 2 is de enige profcompetitie in Europa die nog niet gestart is

Donny van Iperen.
© Eigen foto
Arta

Voor Donny van Iperen zien alle dagen het er ongeveer hetzelfde uit. De 25-jarige verdediger uit Sint Pancras dacht een mooi avontuur aan te gaan in de Griekse eerste divisie bij AE Karaiskakis FC in Arta, maar hij wacht in zijn hotelkamer al maanden op het begin van de competitie. „We zijn de enige profliga in Europa die dit seizoen nog niet van start is gegaan.”

Van Iperen vindt het fijn om zijn verhaal te doen, want voor de rest heeft hij deze dagen weinig omhanden. „In Griekenland is er nu een strenge lockdown en omdat de Super League 2 stilligt, mogen we niet op de club trainen. Gelukkig is het wel nog lekker weer; ik heb een hardloopschema en ga soms naar het strand om te zwemmen. We hebben van de club een brief gekregen die ik moet laten zien als ernaar gevraagd wordt, want je mag alleen maar naar buiten voor noodzakelijke dingen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen