Sint toch op bezoek in Zuidoostbeemster; dorp in stilte geïnstrueerd over coronaveilige rondrit

Zuidoostbeemster

Sinterklaas heeft ondanks de beperkingen van de coronapandemie toch Zuidoostbeemster kunnen bezoeken. Hij deed dat zondag in gezelschap van burgemeester Karen Heerschop.

De goedheiligman zag erop toe dat zijn Pieten covid-veilig pakjes bezorgden bij tal van bewoners die op gepaste afstand zichtbaar genoten van het bezoek.

Tot het laatst bleef het spannend of Sint zijn visite geheel zou kunnen voltooien. Want bij overschrijding van de veiligheidsmaatregelen zou het bezoek halverwege alsnog afgebroken kunnen worden. Dat was de reden waarom de organisatie hier geen ruchtbaarheid aan had gegeven.

Ruim zeventig vrijwilligers hebben met medewerking van gemeente, politie en andere instanties een draaiboek in elkaar gezet. Per video is instructie gegeven aan de bewoners hoe de sint het dorp veilig zou kunnen doorkruisen. De video werd ook op basisschool de Bloeiende Perelaar aan de kinderen vertoond. Huis aan huis werd middels een folder instructie gegeven over het beschikbaar stellen van de presentjes aan de organisatie.

Sinterklaas en burgemeester Heerschop bezochten het dorp in twee etappes. In de ochtend het nieuwe gedeelte en in de middag het centrum. Op veel plekken was versiering aangebracht en alom klonk tevredenheid over het bezoek.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen