Djordi Hopman verrast VV Bergen met zijn besluit om na dit voetbalseizoen te stoppen als hoofdtrainer

Djordi Hopman in de dug-out van VV Bergen.
© Archieffoto Martin de Haan
Bergen

Djordi Hopman zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière als oefenmeester. Zijn club VV Bergen moet dus op zoek naar een andere hoofdtrainer.

,,Ik heb door de coronacrisis ingezien dat ik in combinatie met mijn baan als docent en projectleider in het MBO, mijn hobby’s en interesses te weinig tijd heb om voldoende aandacht te besteden aan het trainerschap’’, zegt Hopman. ,,Het magneetbord en de coachjas hang ik dus aan de wilgen.’’ De 37-jarige Hopman, die opgroeide in Heerhugowaard en als voetballer een verleden heeft bij SVW’27, begon als trainer in seizoen 2015/2016 bij vijfdeklasser SDOB. Twee jaar later stapte hij over naar VV Bergen dat net was ontstaan uit de fusie tussen BSV Bergen en Berdos. Na drie seizoenen houdt hij het er dus voor gezien bij de derdeklasser.

Het bestuur van VV Bergen werd verrast door zijn mededeling. ,,Dit zagen we niet aankomen’’, aldus bestuurslid technische zaken Han Visscher. ,,We begrijpen het wel en gaan nu gauw aan de slag met het zoeken naar een opvolger.’’

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen