Premium

Het legendarische Bos en Duin bestaat al tijden niet meer, maar nu verdwijnt dan toch ook de horecabestemming; Soest maakt de weg vrij voor extra woningen aan de Bosstraat

Bos en Duin in 2008, in de tijd dat er krakers woonden.
© archieffoto studio kastermans
Soest

Mocht er nog één Soester rondlopen die stille hoop had op een nieuwe horecazaak aan de Bosstraat als vertraagde doorstart van het ooit zo legendarische Bos en Duin, stop maar met dromen want het gaat niet gebeuren. De horecabestemming gaat nu toch echt van het terrein af en er komen twee woningen. Na een jaar of tien zoeken naar een horecaondernemer die het op die plek aandurft is de conclusie nu toch echt: die is er niet.

Bouwbedrijf Van der Wardt bouwde een kleine tien jaar geleden al 22 woningen op het terrein van het vroegere feestpaleis Bos en Duin aan de Bosstraat. Het bouwbedrijf had het liefst meteen 24 woningen gebouwd, maar de gemeente Soest hield hardnekkig vast aan de horecabestemming op een hoekje van het terrein. Soest wilde namelijk een goede locatie voor bruiloften en partijen, omdat daar behoefte aan zou zijn na het verdwijnen van Darthuizen in Soestdijk en dus ook Bos en Duin.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen