Buitenterrassen mogen in Heiloo de hele winter, als de coronamaatregelen worden versoepeld

Het verkeersbord in Heiloo dat waarschuwt voor overstekende obers kan wellicht deze winter weer nodig zijn.
© Archieffoto
Heiloo

Als de horeca weer open mag, kunnen in Heiloo de grotere buitenterrassen ook weer open. Dat heeft de gemeente Heiloo vrijdag bekendgemaakt.

Volgens de gemeente is er genoeg animo voor een winterterras, zo bleek uit navraag bij ondernemers. ,,Hoewel we allerlei mooie oplossingen zien, heeft de horeca in Heiloo het zwaar in deze tijden’’, legt wethouder Rob Opdam uit. ,,Het is dan heel prettig om samen te kunnen kijken naar hoe dingen wél gerealiseerd kunnen worden. Hiermee willen we onze horecaondernemers ook een steuntje in de rug geven. We kijken naar alle mogelijkheden die er zijn om die steun te bieden.”

Uiteraard mogen de terrassen pas weer open als landelijk de coronamaatregelen zijn versoepeld. Een overkapping moet makkelijk op te ruimen zijn en aan drie kanten open zijn, zo stelt de gemeente als voorwaarde. ,,Anders wordt het gezien als binnenruimte en dan gelden weer andere regels.’’ De winterterrassen moeten om tien uur ’s avonds dicht.

(Tekst gaat door onder de foto)

De drie initiatiefnemers bij de opbouw van het terras op het Stationsplein: Giorgio Gatti (Il Corso), Hans Bouman (Tumi) en Bram Bruin (Café De Wit).
© Archieffoto

De maatregel geldt in elk geval tot 15 maart volgend jaar. Als de situatie rond het coronavirus niet verandert, mogen de tijdelijke terrassen tot 25 oktober 2021 blijven staan.

Compensatie

De gemeente Heiloo komt ook sportverenigingen die per 1 juli hun accommodatie huren bij Holland Sport tegemoet. Zij krijgen een compensatie van de huurkosten. Voor 1 juli was de gemeente de verhuurder van die accommodaties.

Voor ondernemers wil de gemeente maatwerk gaan bieden bij het innen van de gemeentelijke belastingen. ,,We verwachten dat onze lokale ondernemers en initiatieven onze hulp nog steeds hard nodig hebben’’, zegt Opdam. ,,Als huurders of maatschappelijke instellingen echt in nood komen, dan willen we voor hen bereikbaar blijven.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen