Premium

De liefde voor het opknappen van stokoude huizen; Stefan Witteman uit Neck, ’man in zijn werkplaats’, samen met nog 29 vakmannen geportretteerd in boek

Stefan Witteman met het boek. Links Otto Kalkhoven.
© Foto Uitgeverij Splint Media BV
Edam

In zijn werkplaats in Edam heeft Stefan Witteman uit Neck een boek in ontvangst genomen, waarin hij zelf een rol speelt. In ’Man & Werkplaats - 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap’ worden Witteman en nog 29 anderen geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven.

De uit het Groningse Eppenhuizen afkomstige Kalkhoven kwam het boekwerk zelf uitreiken aan Witteman. De fotograaf reed een jaar lang met zijn busje heel Nederland door op zoek naar mannen en hun werkplaats. Hij kwam onder meer in een garage vol keurig gesorteerd gereedschap, een verstopte schuur met een gepoetste oldtimer, maar ook in een loods met daarin in een zelfgebouwd vliegtuig. Al jarenlang is Kalkhoven in de ban van werkplaatsen en het verhaal erachter. Hij trof Necker Witteman in Fort bij Edam, waar hij een grote werkplaats heeft. Witteman werkt aan het restaureren van oude huizen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen