J.H. Donnerschool in Hilversum behaalt vignet Gezonde School

Conciërge Henk Hagen hangt het bord Gezonde School op.
Hilversum

De J.H. Donnerschool locatie Hilversum heeft het vignet Gezonde School behaald. Daarmee laat de school zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Afgelopen week kreeg de J.H. Donnerschool het bericht dat deze school voor speciaal onderwijs zich officieel een Gezonde School mag noemen. Een Gezonde School is een school waarbij structureel gewerkt wordt aan gezondheid zoals relaties, bewegen, sport en gezonde voeding. Werken aan gezondheid draagt bij aan betere schoolprestaties, geeft minder schooluitval en bevordert een gezondere leefstijl.

De school is blij met het resultaat ’omdat welbevinden en een goed pedagogisch klimaat voorwaardelijk zijn om tot leren te komen’. De erkenning van Gezonde School bevestigt de ervaring van de Onderwijsinspectie, die begin 2020 de school al beoordeelde met een ’goed’ voor het pedagogisch klimaat.

De school krijgt een certificaat, een plaquette en is vanaf volgende week te vinden in het Overzicht Gezonde Scholen. ,,Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School”, meldt locatiedirecteur Suzanne Dukel. ,,Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een school is waar het gezond is om te zijn.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen