Coronacijfers donderdag: Over langere periode dalende trend zichtbaar in aantal besmettingen in Haarlem en omgeving

© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Hoewel het aantal dagelijkse coronabesmettingen in Haarlem en omgeving de afgelopen dagen schommelt, is ten opzichte van vier weken geleden een dalende trend zichtbaar.

In de stad zelf, Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Hillegom en Zandvoort werden in het etmaal voor donderdagochtend in totaal 107 besmettingen gemeld. Een dag eerder werden in deze regio nog 62 nieuwe coronagevallen gemeld.

Een deel van de meldingen van donderdag zijn positieve tests van eerdere dagen, benadrukt het RIVM. Haarlem steeg naar 39 (+21) besmettingen, Haarlemmermeer naar 46 (+17). Bloemendaal kwam uit op 4 (+3), Heemstede op 11 (+8) en Zandvoort op 5 (+3). In Hillegom daalde het aantal besmettingen naar 2 (-7).

Daling

Maar ten opzichte van twee en vier weken geleden is nog steeds sprake van een daling. Op donderdag 12 november meldde het RIVM 138 coronabesmettingen in de zes regiogemeenten. Vier weken gelden ging het om 247 nieuwe gevallen. Ten opzichte van donderdag 29 oktober is het aantal dagelijkse besmettingen dus ruim gehalveerd.

Ondanks deze daling wordt het risiconiveau in de Veiligheidsregio Kennemerland nog steeds bestempeld als ’zeer ernstig’.

Het aantal coronabesmettingen in Haarlem per dag per 100.000 inwoners.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen