Premium

Als papa niet meer beter wordt. Rotary heeft oog voor het stille verdriet van piepjonge mantelzorgers

Burgemeester Joan de Zwart kijkt toe hoe Pionier-directeur Sebastiaan te Kloese, Zoë (links), Quinn en Mees door het prentenboek bladeren.
© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Blaricum

Wat een verdriet moet er schuilen in een kind dat een vader, moeder, broertje of zusje heeft dat (terminaal) ziek is. Thuis draait alles om de zieke en is het vanzelfsprekend dat je je steentje bijdraagt in de verzorging. En buiten het gezin, met vriendjes en op school, gaat het leven gewoon door. Een leven dat voor deze kinderen helemaal niet zo gewoon is. Wie heeft daar oog voor? Wie is er voor hen? De Rotary Laren/Blaricum wil dat deze jonge mantelzorgers worden gezien.

Eerder deze maand was het de ’Week van de Jonge Mantelzorger’. Maar omdat deze groep niet alleen in die ene week meer aandacht verdient, vindt Huub Zinkstok van de Rotary het niet erg dat het startschot van ’zijn’ actie wat later klinkt. Daarvoor is donderdagochtend de Blaricumse burgemeester Joan de Zwart opgetrommeld. Gehuld in een door kinderen van Versa Welzijn versierde doktersjas, een ’Mantel der liefde’, overhandigt ze twee exemplaren van het boek ’Papa Draak wordt niet meer beter’ aan directeur Sebastiaan te Kloese en drie kinderen van de KBS De Pionier in Blaricum. De fraaie prentenboeken, die van klas tot klas zullen gaan, maken de problematiek van piepjonge mantelzorgers bespreekbaar.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen