Premium

Willem de Zwijger College in Bussum doet proef met infrarood verwarming; ’Ook hier docenten en leerlingen met hun jas aan en sjaal om in de klas’

De infraroodpanelen hangen nu nog aan het plafond, maar kunnen bij een permanente situatie in het plafond verwerkt worden.
© Foto Mediahuis
Bussum

De ramen zoveel mogelijk open en tegelijk de verwarming op de hoogste stand. Economisch is het allerminst, maar middelbare scholen moeten zowel goed ventileren tegen de verspreiding van corona als voorkomen dat leerlingen en docenten de hele dag in de kou zitten. Het Willem de Zwijger in Bussum doet daarom mee aan een proef met infrarood panelen. ,,Ook hier zie je docenten en leerlingen met hun jas aan en sjaal om in de klas.”

In een klaslokaal in de ’oudbouw’ waar geen mechanische ventilatie is, hangen vier witte platen aan het plafond. Als die aangaan zorgen ze voor gerichte warmte. „Als je er onder zit dan voel je dat meteen”, zegt rector Jan Adels. „De platen hangen er nu een paar weken en we horen van meerdere leerlingen dat het in dat lokaal echt warmer is dan op andere plekken in de school.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen